Manon's Blog
Inspiratie en zingeving

Je wortels, je kern.

je wortels’Je bent zo sterk als je wortels’.
De natuur blijft mij intrigeren, vooral door de levenslessen die ik eruit haal. Hoe sterker de wortels van een boom, hoe meer vrucht hij kan dragen.

In tijden van droogte gaan wortels dieper de grond in voor water. In natte tijden verbreden wortels zich. En altijd is er die ene dikke pin-wortel, die alles bij elkaar houdt (en zo lastig te verwijderen is). Hoe breder en sterker de wortels, hoe breder de kruin van de boom, hoe sterker de je wortelstakken om vrucht te dragen.

Ik ben dankbaar voor de nature en nurture van mijn ‘wortels’. Makkelijk...? Nee, echt niet. Wel hoopvol in ‘droge tijden’, de worsteling om mijn wortels te voeden met het juiste water en voeding om sterker te worden. En die pin-wortel?? Daar zie ik mijn fundament in God in, ‘lastig om te verwijderen’. Doe ik dus ook niet. Ik leef graag vanuit Psalm 1.

En als bonus: als vanuit je wortels zelfs nieuw leven voortkomt, hoe cool is dat? Maak eens een wandeling in het bos of gewoon in je buurt en verwonder je over alles wat groeit en bloeit.

Reageer gerust op de bovenstaande blog-artikelen.

Over I4U-Consultancy

I4U-Consultancy is zakelijk en vriendelijk, zelfstandig als ondernemende professional.

Er bestaan geen domme vragen, samen onderweg zijn in het leven, ook zakelijk.