Manon's Blog
Inspiratie en zingeving

De Knobbel bij ’t Harde over

Route over de KnobbelHet doel: een keer de Knobbel bij ‘t Harde over fietsen.
Het plan: over Nunspeet via Tongeren de Knobbel over en weer terug, een rondje van 45 km, twee uurtjes.
Voorbereiding: op de bonnefooi, gaat het regenen en hoe waait de wind om met wind mee thuis te komen.
Het resultaat: 70 km in de benen met een ‘lichte’ omweg.
Een beetje dom…?? Welnee! Moet je kijken waar ik onderweg op getrakteerd werd: nieuwe wegen en weggetjes door het bos, over heuvels, door dalen, de bloeiende heide en een uitzicht om van te genieten! Door de bossen, frisse lucht, al mijn zintuigen op aan, het beste fietsweer!

Want toen de heide ging bloeien en ik de foto’s op het journaal zag, dacht ik dat wil ik nog even zien maar wanneer?
Twee jaar geleden elke keer in de auto onderweg naar mijn psycholoog in Epe dacht ik vaak ‘dit is een mooie weg om te fietsen, maar wel ver van huis’.
Heb ik dan vandaag een foute weg gekozen? Slecht voorbereid? Dom van mezelf?
Neu… Ik heb een vrije dag. En de zaterdagmorgen is sowieso me-time inclusief sport. Geen krant met koffie deze ochtend, maar andere invulling. Extra tijd om te reflecteren, te genieten van het buiten zijn, bewust te leven en innerlijke rust te ervaren in het sporten en het alleen zijn.
‘Being in the now’, zegt Eckhart Tolley bij Oprah. Dus accepteren, enthousiast kunnen worden en omarmen.

De knobbel heb ik gehaald, dus ja, ik ben trots op mezelf. Die vijf tot tien minuten knallen is gelukt. Maar nog meer ben ik trots op het onderweg, het niet opgeven, het alleen met mezelf kunnen zijn, het omkeren van negatieve gedachten en het niet oordelen over mezelf. Niet kiezen voor de makkelijke weg (de trein), maar zelfstandig en met moed. Het heeft me lichamelijk energie gekost, maar geestelijk en mentaal zo verrijkt en geleerd. Thuis kom ik toch wel en ik heb mijn sport ook weer gehad. Het onderweg zijn en weer thuiskomen. Voldaan, het heeft alleen tijd gekost. Tijd heelt niet alle wonden, het is wat je met die tijd doet.

En ook jij komt echt op je bestemming terecht. Heb je daar hulp bij nodig? I4U-Consultancy is ook coaching, want ook in jouw kern zit alles wat jij nodig hebt om tot jouw bestemming te komen. How can I help?

O ja, onderweg kreeg ik trek, ik zag uit naar de ‘cheat’-kwark die voor vandaag klaar staat. Maar aan het einde van de rit verlangde ik naar gezond voedsel, niet cheaten met zoetigheid om de calorieën erbij te eten, maar pompoensoep die al wel voorbereid was en brood met kaas. De rest van de dag doe ik het rustig aan, herstellen is ook goed.

 knbbl 02b  Heide op de Veluwe
 Heide op de Veluwe  Legerplaats bij Oldebroek
Reageer gerust op de bovenstaande blog-artikelen.

Over I4U-Consultancy

I4U-Consultancy is zakelijk en vriendelijk, zelfstandig als ondernemende professional.

Er bestaan geen domme vragen, samen onderweg zijn in het leven, ook zakelijk.