Manon's Blog
Inspiratie en zingeving

‘Je hebt altijd een keuze’.

(Edith Eva Eger)

Je hebt altijd keuzeTijdens mijn rondje fietsen twee dagen geleden kwam ik elke keer, bij elke bocht of afslag die ik moest nemen voor een keuze te staan. Hoe lang wil ik fietsen, hoe ver wil ik gaan, hoe onbekend en nieuw is deze weg voor me? En wat kost dit mij? Kan ik mijn keuze overzien en de gevolgen dragen?

Ik bedacht dat keuzes maken voor mij tijd kost. Nieuwe wegen ontdekken kost tijd, om te doordenken, om (strategisch) te kunnen kiezen en alles af te wegen, bewust te leven.

Man hé... wat ontdek je dan mooie plekken, bijzondere momenten, nieuw terrein om nog eens naar terug te gaan. Ik heb altijd een keuze, een nieuwe en andere weg in te slaan. Maar dat kost tijd en energie. Gevolgen van een keuze kunnen dragen.
En met energievretende situaties in en door het leven moet ik mijzelf meer tijd gunnen voor nieuwe wegen en plekken. Dan duurt het dus wat langer om oude patronen en wegen achter me te laten. Los te laten. Want energie opdoen voor de dagelijkse gang van zaken is ook nodig. Extra energie voor nieuwe wegen en ontdekkingen moet ik dus verzamelen, halen uit energie-gevende momenten. Terug naar de keuzes die al wel gemaakt zijn en goed waren.

En mezelf achteraf rust gunnen als het anders gaat en energie er even niet is. Als de gevolgen zwaarder zijn dan ik had kunnen overzien.
Keuzes maken… nieuwe wegen inslaan… daar krijg je ook energie van.

Reageer gerust op de bovenstaande blog-artikelen.

Over I4U-Consultancy

I4U-Consultancy is zakelijk en vriendelijk, zelfstandig als ondernemende professional.

Er bestaan geen domme vragen, samen onderweg zijn in het leven, ook zakelijk.