Manon's Blog
Inspiratie en zingeving

De lessen van de natuur - het gras

gras‘Gras gaat niet harder groeien door er aan te trekken.’ ARRRGGGHHHH 🤬😖🤯😤 Soms…

‘Je ziet toch wel dat wat ik vind de beste optie is? Waarom beweeg je nou niet mee?’

Herken je dat? Hoe frustrerend kan het zijn als niks werkt om iemand in beweging te krijgen of in actie te komen?! Trekken, duwen, sleuren, dwingen, manipuleren, frustraties… alles haal je uit de kast om het beste voor de ander te willen. Of… is het het beste voor jezelf?? Gezien vanuit jouw perspectief en jouw verlangens?

Hoe breng je iemand in beweging die niet wil, de noodzaak er niet van inziet of jouw goede, zelfs beste intenties niet ziet? Hoe zorg je dat iemand wel wil en dus intrinsiek gemotiveerd raakt voor wat jij wil?

Boeken, theorieën, modellen, workshops, trainingen, cursussen, alles is er op losgelaten. Ik heb het allemaal gelezen voor mijn studie, maar in de praktijk is het zoveel moeilijker! En oh, wat heb ik daar in het verleden ook mijn neus in gestoten! Wel altijd kijkend naar wat een ander nodig heeft en zoveel mogelijk proberen mee te bewegen, maar vanuit mijn perspectief. Vanuit wat ik dacht dat goed was, wat de norm was of hoe het hoorde. Want gedrag intrigeert mij altijd al. Waarom doet iemand wat hij/zij doet? Wat zit er in de kern van iemands bestaan waar het leven verstopt zit?

Met de beste intenties staan we ’s morgens allemaal op, en wat maken we er soms een potje van omdat we onszelf meenemen.tulp Misschien moeten we ophouden met onze norm op een ander te leggen en ons vaker afvragen ‘wat heeft gras eigenlijk nodig?’

Waarmee voeden we ons gras en het gras van de ander? Soms is een goede flats stront ook nodig, maar alleen als de ander dat toelaat. We mogen nooit met modder gooien om de ander in beweging te krijgen (maar dat is ook weer mijn overtuiging 😉). Niet de discussie, maar de dialoog aangaan. Komen tot de kern van elkaars verlangens om soms ergens in het midden uitkomen.

En als we het goed doen, dan misschien, heel misschien groeit er tussen dat goed gevoede gras zomaar een verdwaald tulpenbolletje wat het leven doet kleuren.

Reageer gerust op de bovenstaande blog-artikelen.

Over I4U-Consultancy

I4U-Consultancy is zakelijk en vriendelijk, zelfstandig als ondernemende professional.

Er bestaan geen domme vragen, samen onderweg zijn in het leven, ook zakelijk.