Manon's Blog
Inspiratie en zingeving

Lieverd, zorg je wel goed voor jezelf? hartje.pngdochter en moeder

Zeker mam, dat doe ik! vuist.png

Maar ja, dan kom je thuis, en dan? Hoe leef je dan goed voor jezelf zorgen? smiley-1.png
Ja, ik ben best druk. Nou ja… ik heb volbezette dagen. Daar kies ik voor en soms overkomt het me. Zoals afgelopen week. Een VIPtastic evenement, diverse vergaderingen, werkzaamheden, muziek en dat ‘even’ naast alles wat anderen van mij verwachten. Tenminste… wat ik denk dat anderen van mij verwachten.
Hoe leef ik mijn nieuwe leven dan zonder geleefd te worden? Met ook nog al mijn eigen overtuigingen (die goed zijn, hè smiley-2.png). Vitaal blijven… hoe leef ik vitaal blijven? Doen wat goed is, wijze keuzes maken… hoe leef ik dat? Geen oud gedrag… hoe leef ik dat als situaties mij triggeren?

Hoe leef ik zonder geleefd te worden? Hoe doe IK goed voor mijzelf zorgen? Nou… zo: Ik stap op mijn fiets fiets-1.png met een geplande vrije dag voor de boeg bloem.png. Het eerste half uur tot een uur komt alles wat me bezig houdt voorbij, de gesprekken, de acties, de to do’s, alle mensen en groepen waar ik contact mee heb gehad. Al mijn belemmerende overtuigingen, al mijn emoties en zelfoordeel. Ik stop soms even om mijn hoofd leeg te schrijven in mijn telefoon.
fietsroute noord-veluweEn dan…, dan komt er rust. Dan daal ik af naar mijn diepere zelf. Mijn verlangens, mijn creativiteit, niet meer de waaromvragen, maar hoe verder met dat wat er is. Dan komen de keuzes die er echt toe doen. Wie mag mijn tijd innemen? Wat vind ik belangrijk, wie of wat wil ik aandacht geven?

En dan zijn de keuzes niet zo moeilijk meer. Want ze komen uit mijn binnenste, mijn kern. En zijn niet gebaseerd op wat een ander van mij verwacht of zoals het hoort. Dan komen de keuzes en bijbehorende acties uit mijzelf. Mijn drijfveren, mijn verlangen. Oprecht en goed voor mij. En dus voor de mensen om mij heen die mij lief en dierbaar zijn.
Zo dus, vanmorgen fiets-2.png

Reageer gerust op de bovenstaande blog-artikelen.

Over I4U-Consultancy

I4U-Consultancy is zakelijk en vriendelijk, zelfstandig als ondernemende professional.

Er bestaan geen domme vragen, samen onderweg zijn in het leven, ook zakelijk.